3D
▼
piątek, 27 marca 2015
poniedziałek, 23 marca 2015
niedziela, 15 marca 2015
sobota, 14 marca 2015
sobota, 7 marca 2015
Z kostką Rubika
Kostka, na wszelki wypadek już ułożona, żeby można było od razu przejść do krojenia tortu.
Jedni układają ją bardzo sprawnie, mi w wersji chokolate cake zajęło ... z godzinę .
w wersji chokolate cake zajęło ... z godzinę .
czwartek, 5 marca 2015
Zielony liść
Krem a prażonych pistacji na bazie ganache z białej czekolady jako jedno przełożenie, mus z zapuszkowanych ananasów jako drugie przełożenie.
wtorek, 3 marca 2015
Tort i róże
Tym razem dziewięć róż, bo torcik spory.
5 kilogramów czekoladowo-wiśniowych słodkości.
Zawartość tortu w torcie:-)
biszkopt z 10 jajek
krem czekoladowy - pół litra śmietany 30% i 3 czekolady
krem wiśniowy- na bazie pasteryzowanej śmietany z 1 litra smietanki i 450 g wiśni z zamrażarki w Tesco
"tynk" do tortu 4 gorzkie czekolady i 200 ml smietany 30%
masa cukrowa Satin Ice plus masa na kwiaty 1 kilogram
Zawartość tortu w torcie:-)
biszkopt z 10 jajek
krem czekoladowy - pół litra śmietany 30% i 3 czekolady
krem wiśniowy- na bazie pasteryzowanej śmietany z 1 litra smietanki i 450 g wiśni z zamrażarki w Tesco
"tynk" do tortu 4 gorzkie czekolady i 200 ml smietany 30%
masa cukrowa Satin Ice plus masa na kwiaty 1 kilogram
barwnik spożywczy Wilton kolory ivoy i pink