Tym razem dziewięć róż, bo torcik spory.
5 kilogramów czekoladowo-wiśniowych słodkości.
Zawartość tortu w torcie:-)
biszkopt z 10 jajek
krem czekoladowy - pół litra śmietany 30% i 3 czekolady
krem wiśniowy- na bazie pasteryzowanej śmietany z 1 litra smietanki i 450 g wiśni z zamrażarki w Tesco
"tynk" do tortu 4 gorzkie czekolady i 200 ml smietany 30%
masa cukrowa Satin Ice plus masa na kwiaty 1 kilogram
Zawartość tortu w torcie:-)
biszkopt z 10 jajek
krem czekoladowy - pół litra śmietany 30% i 3 czekolady
krem wiśniowy- na bazie pasteryzowanej śmietany z 1 litra smietanki i 450 g wiśni z zamrażarki w Tesco
"tynk" do tortu 4 gorzkie czekolady i 200 ml smietany 30%
masa cukrowa Satin Ice plus masa na kwiaty 1 kilogram
barwnik spożywczy Wilton kolory ivoy i pink
Ale cudny tort! Jakże wytworny i oryginalny, aż szkoda byłoby go kroić. Podziwiam.
OdpowiedzUsuńMiędzy Bogiem a prawdą to wzory na tort bardzo są popularne i proste do wykonania, robi się je z mat silionowych, ale róże... cóż uwielbiam je robić, nie potrzeba do nich żadnych mat, wykrawaczek tylko trochę czasu.
OdpowiedzUsuń